Nederlandse volleybalvrouwen opnieuw te sterk voor België

Nederlandse volleybalvrouwen opnieuw te sterk voor België

Foto: VDB

In een vriendschappelijke volleybalinterland hebben de Belgische vrouwen zaterdag in Kortrijk voor de tweede dag op rij het onderspit moeten delven voor Nederland. Het werd 0-3. De setstanden waren 19-25, 16-25 en 18-25. Vrijdag waren de Nederlanders al met 1-3 te sterk. Zondag oefenen de buurlanden in Kortrijk een derde keer tegen elkaar.

België deed het nog steeds zonder Els Vandesteene (longontsteking). Bij Nederland ontbrak Buijs (geblesseerd), maar die afwezigheid werd ruimschoots gecompenseerd door de terugkeer van het ervaren duo Kim Staelens (in haar geboorteplaats) en Manon Flier. Nochtans startten de Belgen zonder complexen. Ze liepen naar 6-2 uit, maar vele receptiefoutjes, een sterk Nederlands blok en het doorzicht van Flier zorgden voor eerste setwinst, hoe zeer Vanhecke dat ook probeerde te verhinderen.

In de tweede set was een minder goed aanvallende Belgische ploeg steeds op achtervolgen aangewezen, omdat Flier en Staelens weer fors uithaalden (6-16). Wittock en Van de Vyver brachten nog wel enthousiasme, maar de kloof was te groot.

Bijna identiek scenario in de derde set. Een sterk Nederlands blok, een steengoede Stam en een slimme Staelens zorgden voor 1-7. Af en toe geraakten Leys en Rousseaux wel eens doorheen de Belgische verdediging, maar Oranje was duidelijk de betere ploeg.

België speelde met Dirickx, Aelbrecht, Rousseaux, Vanhecke, Heyrman, Leys, libero’s Courtois en Smits. Kwamen in: Wittock, Van de Vyver, Coolman..

Mannen winnen weer tegen Griekenland

In hun vriendschappelijke volleybalinterland hebben de Belgische mannen zaterdag in Kortrijk opnieuw gewonnen van Griekenland. Het werd 3-1. De setstanden waren 25-16, 22-25, 25-20 en 25-16. Vrijdag werden de Grieken als eens met 3-0 verslagen. Zondag oefenen beide landen opnieuw tegen elkaar.

België speelde met Depestele, Claes, Van de Voorde, Van Walle, Raymaekers, Hoho en libero Dejonckheere. Kwamen in: Valkiers, Tuerlinckx, Derkoningen, Klinkenberg en Verhees. 

Corrigeer

Uitslagen & standen