Kenneth Vandendriessche pakt uit met stevige remonte in het lopen

Debuut met knappe tweede plaats

Debuut met knappe tweede plaats

Kenneth Vandendriessche kan het ook in triatlon. Foto: Bart Vandenbroucke

IEPER -

Lander Dircken heeft in Ieper de In Flanders Fields Triathlon op zijn naam geschreven. Duatleet Kenneth Vandendriessche naderde in de slotloop maar moest vrede nemen met de tweede plaats. Bij de vrouwen ging de zege naar een autoritaire Sophie De Groote.

Na het forfait van Pieter Heemeryck, die nu alles op het EK voor beloften zet, beloofde het in de In Flanders Fields Triathlon in Ieper een erg open wedstrijd te worden. Het was Lander Dircken die na het zwemmen het laken naar zich toetrok om na één fietsronde als leider door te komen voor Hannes Cool, de nationale kampioen op de lange afstand.

Intussen was Kenneth Vandendriessche aan een mooie remonte begonnen die hem bij de laatste wissel naar de tweede plaats zou voeren.

De Ruddervoordenaar, die aan zijn allereerste kwarttriatlon toe was, knaagde in de slotloop nog wat van zijn achterstand af maar finishte uiteindelijk op een tiental seconden van Dircken. David De Grooff werd derde, Glenn Valentin vierde.

‘Naar mijn normen heb ik nog goed gezwommen', lachte Vandendriessche. ‘Ik kwam op 2'30” van Dircken uit het water. Maar van dan af was het een echte inhaalrace. Toen ik samen met Cool de laatste wisselzone indook, had ik nog een kloof van twee minuten dicht te lopen. Jammer dat de wedstrijd niet een paar honderd meter langer was. De warmte was niet direct een probleem. De dagen voor de wedstrijd heb ik enorm veel gedronken en zouten opgenomen. Ondanks deze mooie uitslag blijf ik in de eerste plaats duatleet, al zal volgend seizoen wel wat meer triatlon bevatten.'

Vrouwen

Bij de vrouwen waren alle ogen gericht op de comeback van Sophie De Groote, die haar seizoen al serieus afgeremd zag door eerst een polsbreuk en daarna een stressfractuur. De Oudenaardse liet meteen zien dat de conditie al stevig in orde is. Nadat ze als eerste uit het water kwam, zette ze op de fiets fors door om voor de zege niet meer verontrust te worden.

Joke Coysman, intussen al goed voor veertien zeges, moest deze keer genoegen nemen met de tweede plaats. Karolien Weuts werd derde, Leen Van Den Daelen vierde.

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio