Terrine van ham met peterselie

Print
Terrine van ham met peterselie

Foto: *

Elke dag serveren wij u heerlijke streekrecepten, lekker van bij ons.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 blok gekookte ham van 500 g
  • 1 fles droge witte wijn
  • 10 g gelatine
  • 1/2 bol knoflook
  • 1 ui
  • 1 kruidentuiltje
  • 1 bosje bladpeterselie
  • zout en versgemalen peper

Bereiding

Breng de wijn aan de kook, samen met de look, de grof gesneden ui, het kruidentuiltje en peper en zout.

Laat 30 minuten zachtjes koken.

Hak intussen de peterselie fijn en week de gelatine 10 minuten in koud water.

Snij de ham in middelgrote blokjes.

Zeef de wijn en laat hem inkoken tot een halve liter.

Los de gelatine op in de wijn.

Breng eventueel nog op smaak met peper en zout.

Vul een terrine met laagjes ham, peterselie en gelei.

Laat 1 nacht opstijven in de koelkast.

Dien de terrine op met gemarineerde groenten.

Niet te missen