Timothy Dupont maakt favorietenrol waar op Belgisch kampioenschap elite zonder contract

Met Timothy Dupont heeft één van de absolute topfavorieten zondag de Belgische titel veroverd bij de eliterenners zonder contract. In een massasprint op het BK in Wielsbeke versloeg de 24-jarige Dupont, afgelopen dinsdag nog winnaar van de elitewedstrijd in Heusden, heel nipt Nick Mertens. Timothy Stevens veroverde het brons.

De enigszins verwachte massasprint kwam er na een boeiende wedstrijd. In een razendsnelle aanvangsfase - in het eerste wedstrijduur werd maar liefst 47,5 kilometer verteerd - raakten uiteindelijk negentien renners voorop. Daarbij grote namen zoals Kevin Neirynck, tijdritkampioen Laurent Vanden Bak, Kurt Geysen, Stijn Joseph, Bjorn De Decker, Thierry Declercq, Kevin Degezelle, Bart Kuypers, David Geldhof en Frederik Verkinderen. Ze namen maximaal 1:20 voorsprong, maar echt zakken deed de voorsprong lang niet.

Toen Verkinderen al op ruim veertig kilometer van de finish een eerste aanval plaatste, verdween echter de goede verstandhouding vooraan en werd het verschil toch gevoelig kleiner. In het peloton kwamen nu ook reacties op gang, waarna alles grotendeels samenliep. Geysen, Kuypers en Degezelle overleefden het langst, maar op enkele kilometers van de finish moesten ook zij buigen.

Enkele ultieme aanvalspogingen kenden geen succes en zo stormde het voltallige peloton richting aankomst. Mertens leek op weg naar de titel, maar met een ultieme jump was het uiteindelijk toch Dupont die de nationale driekleur veroverde.Meest Gelezen Sport

ENKEL VOOR ABONNEES