Gepaneerd kalfslapje

Gepaneerd kalfslapje

Foto:

Elke dag serveren wij u heerlijke streekrecepten, lekker van bij ons.

Ingrediënten voor 4 personen
4 kalfslapjes van elk 150 g
1 dl melk
1 ei
een scheutje olijfolie
broodkruim
chimichurri-kruiden (of een andere pittige specerij)
geklaarde boter om te bakken

Bereidingswijze

Meng de specerijen door het broodkruim.

Klop het eitje los met de melk en olijfolie.

Haal de lapjes eerst door het melkmengsel en vervolgens door het broodkruim.

Verwarm 3 el geklaarde boter in een pan. Bak de lapjes goudbruin aan beide kanten. Draai ze nog eens om en haal de pan van het vuur. Laat ze in de pan liggen om nog wat verder te garen. Kalfsvlees is op zijn best als het nog wat rosé is.

Serveer met wat veldsla.

Tip: Een Italiaans beslag met melk en ei zorgt voor een nog krokantere korst.

Weetje: Kalfsvlees is mals, sappig en blank van kleur. Het bevat weinig bindweefsel, waardoor het vlees licht verteerbaar is. Kalfsvlees heeft een fijne smaak. Wees matig met het gebruik van kruiden om het vlees tot zijn recht te laten komen.

Niet te missen