Na stuntzege tegen Polen moeten Lions thuis Zwitserland kloppen

Sam Van Rossom: ‘We rekenen opnieuw op zesde man'

Sam Van Rossom: ‘We rekenen opnieuw op zesde man'

Foto: BELGA

Vanavond werken de Belgian Lions in de Lotto Arena en tegen Zwitserland de tweede wedstrijd in de EK-kwalificatieronde af. ‘Na de stunt in Polen willen we met de steun van de zesde man opnieuw winnen', zegt guard Sam Van Rossom.

De Belgian Lions in de Lotto Arena was in het recente verleden een garantie op succes. In 2009 wonnen ze drie EK-kwalificatiewedstrijden en ook in 2010 bleven ze ongeslagen in de Antwerpse Arena. Zeven op een rij en dat tegen onder meer Frankrijk en Polen. Heerlijke tijden in een ongelooflijke ambiance, met telkens 5.000 fans. We rekenen opnieuw op die zesde man om ons deze campagne naar het Europees kampioenschap van 2013 te loodsen,' zegt Sam Van Rossom. De Oost-Vlaamse guard van Zaragoza is momenteel de draaischijf van de Belgian Lions. ‘Het loopt inderdaad uitstekend. Het klikt met Jonathan Tabu en met een mix van ervaring en jonge en nieuwe spelers willen we voor de tweede keer op rij naar een EK. Onze vier thuiswedstrijden winnen zou ideaal zijn. Zeker omdat we vorige week bij groepsfavoriet Polen met een stuntzege begonnen', aldus de 26-jarige guard.

'Maar we mogen niet zweven. In onze poule is met ook Finland, Zwitserland en Albanië alles mogelijk. Ok, Albanië is het zwakke broertje. We moeten we dus twee keer overtuigend winnen en als het kan met een grote bonus. Maar we focussen nu eerst op Zwitserland. Zij kwamen al twee keer in actie, wonnen overtuigend van Albanië en gingen zaterdag in eigen huis onderuit tegen Polen. NBA-speler Thabo Sefolosha (Oklahoma Thunder) moest geblesseerd afhaken, maar met onder meer de Amerikaanse Zwitser Gregg Brunner (ex-Oostende, Pepinster) in het team blijft het opletten geblazen', waarschuwt Van Rossom. Een tweede opeenvolgende zege van de Belgian Lions zou de deur richting EK wagenwijd open zetten. 'Slovenia here we come', staat te lezen op de T-shirts van de fans.

Uitslagen & standen