Club Brugge op Canvas, Genk en Lokeren niet live op tv

Club Brugge op Canvas, Genk en Lokeren niet live op tv

Foto: BELGA

De VRT verwierf gisteren de rechten op de barragewedstrijden van Club Brugge in de Europa League. Nu donderdag wordt de heenwedstrijd in Debrecen uitgezonden (aftrap 20.30uur), volgende week de terugwedstrijd in Brugge. De Europese wedstrijden van Genk en Lokeren komen voorlopig niet live op de Vlaamse televisie. Van Lokeren–Viktoria Plzen worden wel beelden geschoten voor een samenvatting, voor Luzern–Genk is het afwachten of een Zwitserse zender alsnog de rechten koopt.

Fans van Anderlecht hebben woensdag de keuze om paars-wit in Cyprus te zien strijden voor een plaats in de Champions League. De wedstrijd is live te volgen op 2BE maar ook op Nederland3. De Nederlandse omroep NOS bezit de rechten van de Champions League en maakte daarvan gebruik om het Europese examen van John van den Brom rechtstreeks op de buis te brengen.

Voor de fijnproevers: vanavond zendt de NOS Borussia Mönchengladbach–Dynamo Kiev uit, een duel tussen twee grootmachten uit de jaren zeventig. Gladbach heeft behalve de Belgen Filip Daems en Igor De Camargo twee Nederlanders in loondienst (Roel Brouwers en Luuk de Jong), Dynamo Kiev pakt uit met een Portugese EK-ganger, Miguel Veloso.