Jarige Ihsan Sögütcü heeft belangrijk aandeel in verrassende bekerzege van Spouwen-Mopertingen

‘Lommel heeft ons onderschat'

‘Lommel heeft ons onderschat'

Ihsan Sögütcü (links, in duel met Roy Meeus) vierde zijn verjaardag met twee goals tegen Lommel United. Foto: Yorick Jansens

MOPERTINGEN/SPOUWEN/OVERPELT/LOMMEL -

Terwijl sommige voetbalbonden uit het arbeidersvoetbal hun wedstrijden aflasten, moesten de grote jongens wél de wei in, ondanks de tropische hitte. Het zorgde voor wat tandengeknars, maar de drankpauzes brachten enigszins een beetje soelaas.

Uiteindelijk stond er met de vierdeklasser Spouwen-Mopertingen van trainer Marc Forier wél een verrassende winnaar te feesten na de met 3-1 gewonnen match tegen tweedeklasser Lommel United. Eén van de smaakmakers met twee goals was ongetwijfeld Ihsan Sögütcü. De zweetdruppels parelden van zijn voorhoofd, maar dat kon de matchwinnaar niet deren.

‘Toch had ik niet verwacht om te spelen, want ik kan in feite niet goed tegen de warmte. Maar uiteindelijk is dat goed meegevallen', lachte de dribbelvaardige spits na afloop. Hij zag zijn team goed starten en Ihsan bestookte al vroeg de Lommelse kooi.

‘De doelman stopte mij foutief af, zodat de bal terecht op de stip ging, maar ik denk niet dat ik de bal nog had kunnen halen. Wat dat betreft vond ik de rode kaart voor de doelman misschien wel overdreven. Toch vond ik dat Lommel ons wel wat onderschat heeft. En als je al vroeg op achterstand komt zoals zij, dan weet je dat het moeilijk wordt voor hen, ook al kregen ze toch nog wat kansen voor rust.'

‘Toen ik even na rust de 2-0 vanop de stip maakte, zat het goed bij ons, ook omdat een tweede terechte uitsluiting volgde na handspel. We hebben dan na rust nog wel wat kansen gemist, maar toen ik uiteindelijk de 3-0 inkopte (na een hoekschop van Dingenen, een andere uitblinker, fvh) zaten we op rozen.

‘Voor mij is dit alvast een dubbel feest want ik word vandaag (afgelopen zondag, fvh) precies 25 jaar. Dat ga ik straks vieren op het Suikerfeest na de Ramadan, waar ik niet aan meegedaan heb, maar ik ga dat wel inhalen. Ik ben hoe dan ook blij dat ik terug bij Spouwen-Mopertingen zit, nadat ik in Tienen geen vertrouwen kreeg van trainer Valère Billen.'

Gelegenheidsdoelman

In het ander kamp heerste uiteraard een bedrukte sfeer. ‘Maar de omstandigheden zaten dan ook niet mee', aldus een berustende Rik Lavreysen. ‘Zo moest onze doelman door de rode kaart al na een paar minuten plaats ruimen, zodat gelegenheidsdoelman Toon Lenaerts inkwam. Mijns inziens een overdreven sanctie, maar dan weet je dat het zwaar wordt, zeker in die tropische hitte. Als dan, kort na rust, die tweede uitsluiting nog volgt, en even later de 3-0 op het bord komt, dan weet je dat het heel moeilijk wordt om terug te komen. We hopen dat de bond niet sanctioneert met bijkomende schorsingen, want het ging hier toch niet om zware overtredingen', aldus de Lommelse administratief verantwoordelijke.

Meest Gelezen Sport

ENKEL VOOR ABONNEES