VOETBALJUPILER PRO LEAGUE LIERSE-RACING GENK - Supersub Jason Adesanya bezorgt Lierse op de valreep een verdiend punt tegen Racing Genk

Jason Adesanya: ‘Ik dacht niet eens na’

Jason Adesanya: ‘Ik dacht niet eens na’

Jason Adesanya: ‘Nu willen we onze prestaties omzetten in punten.’ Foto: SMB

MALLE -

Op een basisplaats kan Jason Adesanya voorlopig niet rekenen. Maar zaterdagavond deed de belofteninternational wél waarvoor hij werd ingebracht: scoren! 'Ik dacht niet na en was wat blij dat de bal binnenging', lacht de spits van Lierse.

Zeven minuten na het bezoekende doelpunt van Steven Joseph Monrose ontplofte het Lisp.

Even zag het er zelfs naar uit dat Lierse tegen de gang van het spel in met lege handen achter zou blijven tegen RC Genk.

‘Zo zie je maar. Als je de kansen niet afmaakt, kan je het deksel op de neus krijgen’, beseft Jason Adesanya.

Een trap van Bidaoui tegen de lat en die andere invaller, Dodo Elgabas, die de paal op zijn weg vond. Het zat Lierse niet mee.

‘Gelukkig stuwde het publiek ons vooruit en gingen we voluit voor de gelijkmaker en nadien zelfs voor het winnende doelpunt’, zegt de 19-jarige Brusselaar. ‘Omdat we eindelijk meer willen dan de punten die we al verzamelden. Lierse snakt er naar om aan een opmars te beginnen.’

‘Ik vertel je geen geheim als ik zeg dat we blij waren met de gelijkmaker, maar in eerste instantie de ontgoocheling overheerst. Omdat we alweer slechts één punt overhielden aan een goede wedstrijd’, onderstreept Jason Adesanya het opvallende zelfvertrouwen van Lierse.

De wissels van Chris Janssens, de trainer van Lierse, waren een schot in de roos.

‘Ik moest als diepe spits voor meer druk naar voor zorgen. Na een lange bal legde Kostadin Hazurov de bal uitstekend af. Een prima deviatie. Ik liep naar de tweede paal, dacht niet na en haalde uit. Opdracht volbracht’, knipoogt Jason Adesanya.

Cercle Brugge

In de pikorde moet hij Hazurov voor laten gaan.

‘We spelen in een soort 4-3-3-systeem. Met Hazurov als diepe spits. Je kunt niet zeggen dat hij het slecht doet. Ik weet dat ik me moet tonen op training en bij de invalbeurten.’

‘Op die manier dwing je meer speelkansen af en wie weet zelfs een basisplaats’, is de ex-speler van Diegem en Steenokkerzeel zich goed bewust van de harde wetten van het voetbal.

Zaterdag gaat Lierse op bezoek bij Cercle Brugge, vorig seizoen één van de revelaties en ook dit seizoen door verscheidene analisten en kenners getipt als revelatie.

Met één op twaalf heeft de vereniging uit Brugge alvast zijn start gemist. Hoogspanning zaterdagavond in het Jan Breydelstadion voor Bob Peeters en zijn ploeg. Een uitgelezen kans voor Lierse om Cercle Brugge nog wat dieper in de put te duwen?

‘In de Belgische competitie zijn er geen gemakkelijke wedstrijden. Maar we hoeven geen schrik te hebben. Lierse was niet de mindere van een topclub als RC Genk. Nu willen we de prestaties omzetten in punten.’

Meest Gelezen Sport

ENKEL VOOR ABONNEES