Büttner gaat Van Persie achterna

Büttner gaat Van Persie achterna

Alexander Büttner Foto: GMA

Enkele dagen na de transfer van Robin Van Persie heeft Manchester United al een tweede Nederlandse speler aangekocht. Niet Wesley Sneijder, maar Alexander Büttner zal de komende vijf seizoenen te bewonderen zijn op Old Trafford. De 23-jarige linksachter komt over van Vitesse Arnhem.

Alexander Büttner was de laatste weken wat in ongenade gevallen bij de Nederlandse club. Hij viel zelfs uit de selectie. Manager Alex Ferguson betaalde 3,5 miljoen euro voor de linksback, die een contract van vijf seizoenen tekende

Vervanger Evra

Manchester United was al langer op zoek naar verdedigende versterkingen. Büttner moet als alternatief voor de Fransman Patrice Evra gelden. Mede door blessureleed was United dun in zijn verdedigers komen te zitten.

Büttner, geboren in Doetinchem, trapte voor het eerst tegen een bal in de jeugd bij VV Doetinchem. Op elfjarige leeftijd maakte hij de overstap naar Ajax, dat hij na vijf jaar verruilde voor Vitesse. Daar brak hij in het seizoen 2007/08 door als prof. Büttner kwam in vijf seizoenen tot 107 competitieduels voor de Arnhemse club en maakte daarin tien doelpunten.

Net geen EK

De verdediger verdiende door zijn prestaties in de slotfase van het vorige Eredivisieseizoen een plek in de voorselectie van het Nederlands elftal dat zich eind mei van dit jaar voorbereidde op het EK 2012 in Polen en Oekraïne. Uiteindelijk gaf toenmalig bondscoach Bert van Marwijk in zijn definitieve selectie de voorkeur aan PSV'er Jetro Willems.

 

Meest Gelezen Sport

ENKEL VOOR ABONNEES