Beresterke Fellaini vloert Manchester United

Everton heeft vice-kampioen Manchester United een 1-0-nederlaag toegediend op de openingsspeeldag van de Premier League. Marouane Fellaini, de beste man op het veld, bekroonde zijn ijzersterke match met de winning goal.

Nog geen Kevin Mirallas in de kern van Everton voor het duel met Manchester United. De transfer van de Rode Duivel van Olympiakos naar de club uit Liverpool was niet op tijd afgerond om Mirallas speelgerechtigd te krijgen. Bij Manchester United startte aanwinst Robin van Persie op de bank. De Nederlander zou na 68 minuten Welbeck naast Rooney in de spits komen aflossen.

Wel aan de aftrap: Marouane Fellaini. Onze landgenoot ontbrak afgelopen week nog met een lichte blessure tijdens België - Nederland maar speelde vanavond in steun van spits Jelavic een indrukwekkende partij. In de eerste helft trapte Fellaini na een sterke actie in de zestien meter nog tegen de paal, na 57 minuten kopte hij wel de 1-0 voorbij De Gea. De Spaanse doelman van United had in de eerste helft zijn club al meermaals voor de openingstreffer behoed. 

Pas na de 1-0 schoot Manchester United echt wakker. Ferguson gooide Van Persie in de strijd, maar Everton hield stand. Een droomstart voor Everton en Fellaini dus. 'Het was een geweldige match. Enkele spelers lieten leuke dingen zien, maar niemand was beter dan Fellaini. Hij is in bloedvorm, zo sterk als een os. Ik dacht het al vorig jaar en vandaag bevestigt hij het', was Engels ex-international Michael Owen laaiend enthousiast over Fellaini.Eerste speeldag Premier League:

Zaterdag
Arsenal - Sunderland 0-0
Fulham - Norwich 5-0
QPR - Swansea 0-5
Reading-Stoke 1-1
West Bromwich - Liverpool 3-0
West Ham - Aston Villa 1-0
Newcastle United - Tottenham Hotspur 2-1

Zondag
Wigan Athletic - Chelsea 0-2
Manchester City - Southampton 3-2

Maandag
Everton - Manchester United 1-0
 

 

Corrigeer