Ali Bamba afgekeurd bij OHL

De 21-jarige Ivoriaanse linksachter Ali Bamba raakte gisteren niet door de medische keuring en komt dus niet naar OH Leuven. Bamba ondervond nog last van een blessure, waardoor het risico te groot was om hem aan te werven. De linkspoot blijft bij de Franse tweedeklasser Le Mans. Leuven blijft ondertussen op zoek naar een extra verdediger.

Bij Brecht Capon werd een scheur vastgesteld in de quadriceps. Er wacht hem een afwezigheid van vermoedelijk zes weken. Gisteren werd er, ondanks de loden zon, tweemaal getraind. Vandaag staat er een bosloop op het programma.

Jan Vertonghen is een concurrent kwijt bij Tottenham Hotspur. De Kameroense verdediger Sebastien Bassong ruilt na drie jaar Spurs voor Norwich City. Vertonghen bleef afgelopen weekend negentig minuten lang op de bank.

In de derby tegen Ferencvaros won Ujpest, de ploeg van voorzitter Roderick Duchâtelet, trainer Jos Daerden en ex-Sint-Truidenspeler Christ, met 2-1 dankzij een doelpunt in de 93ste minuut van Bavon Tsibuabua. De aanvaller raakte vorig seizoen bij Beerschot aan geen enkele speelminuut. Daerden kende een moeilijke competitiestart.