Johan Bruyneel is hard: 'Wat een rotseizoen van RadioShack'

De Belgische ploegmanager van RadioShack Johan Bruyneel beleeft naar eigen zeggen zijn slechtste seizoen ooit. In een interview met Het Laatste Nieuws is de Izegemnaar niet mals voor de prestaties en de houding van zijn renners.

'RadioShack heeft dit jaar gefaald', opende Johan Bruyneel zijn repliek. De fusie tussen Leopard en RadioShack is bijzonder moeilijk verlopen en was de oorzaak van ons rotseizoen. In de transfer- en overgangsperiode zullen grondige wijzigingen doorgevoerd worden.'

Ondiep water

Toch ziet Bruyneel de nabije toekomst niet helemaal somber in. 'Ik heb er een goed oog dat we in 2013 een andere ploeg gaan zien. We gaan enkele nieuwe namen aantrekken', aldus de ex-klimmer en ritwinnaar in de Ronde van Frankrijk.

Volgens Bruyneel blijven de broers Fränk en Andy Schleck volgend seizoen zeker onder zijn hoede: 'Ik heb ondervonden dat de Schlecks niet makkelijk zijn om mee te werken. In elk geval, het water tussen ons is zeker niet zo diep dat er niet meer gepraat of samengewerkt kan worden', besloot de Izegemnaar.