Thomas De Gendt blikvanger op Amstel Curaçao Race

Thomas De Gendt blikvanger op Amstel Curaçao Race

Foto: Yorick Jansens

Thomas De Gendt is één van de zeven wielrenners die al zeker is van een plaats op de Amstel Curaçao Race. De Nederlandse en buitenlandse renners, die het afgelopen seizoen een opmerkelijke prestatie leverden, worden door de Nederlandse organisator Leo Van Vliet uitgenodigd voor een weekje zon, zee en strand plus een afsluitende wedstrijd.

Tussen 30 oktober en 3 november zal Thomas De Gendt (Vacansoleil) samen met zijn vrouw Evelyn Tuytens een weekje mogen genieten van op het eiland in de zuidelijke Caraïbische Zee.

Ook de Spanjaarden Joaquin Rodriguez, Daniël Moreno (beiden Katusha) en de Nederlanders Niki Terpstra (Omega Pharme-Quick Step), Lieuwe Westra (Vacansoleil), Robert Gesink en Marianne Vos (beiden Rabobank) werden al door organisator - tevens Nederlands bondscoach - Leo Van Vliet gecontacteerd.

De Amstel Curaçao Race wordt al georganiseerd sinds 2004. Vorig jaar won de Duitse sprinter Marcel Kittel op het grootste eiland van de Nederlandse Antillen. In 2005 wist Tom Boonen deze na-seizoenswedstrijd op zijn naam te schrijven.

 

Corrigeer