Igor Vetokele verlaat Cercle Brugge voor FC Kopenhagen

Igor Vetokele verlaat Cercle Brugge voor FC Kopenhagen

Foto: NB

Igor Vetokele verlaat Cercle Brugge en gaat de komende vier seizoenen bij de Deense vicekampioen FC Kopenhagen, de club van coach Ariel Jacobs, aan de slag. Dat maakten beide clubs dinsdag bekend. Het transferbedrag werd niet meegedeeld.

De 20-jarige beloftevolle aanvaller en meervoudig jeugdinternational met Angolese roots kwam precies een jaar geleden over van AA Gent en maakte tijdens zijn eerste seizoen bij Cercle meteen indruk. Kopenhagen volgde hem al een tijdje en slaagde er na enkele pogingen dan toch in om hem naar het Parkenstadion te lokken. Cercle Brugge heeft nog tien dagen om voor het einde van de transferperiode een waardige vervanger te vinden.

'We zijn overtuigd van zijn kwaliteiten. Hij zal heel wat power en snelheid aan ons spel toevoegen. We weten dat hij zowel op de flank als centraal uit de voeten kan. Het is nu aan ons om hem zo snel mogelijk thuis te laten voelen', verduidelijkte sportdirecteur Carsten Jensen.

FC Kopenhagen eindigde vorig seizoen op de tweede plaats in de Deense competitie en haalde in het tussenseizoen Ariel Jacobs (ex-Anderlecht) naar de Deense hoofdstad. In de derde voorronde van de Champions League schakelden ze twee weken geleden Club Brugge uit. Na de 0-0 in Kopenhagen liep Blauw-zwart in de terugwedstrijd tegen een pijnlijke 2-3 thuisnederlaag aan. In de play-offs van de Champions League neemt Kopenhagen het op tegen Rijsel voor een plaats in de lucratieve groepsfase.

Corrigeer