UCI neemt Carlos Barredo onder vuur

De Internationale Wielerunie UCI heeft onregelmatigheden opgemerkt in het bloedpaspoort en de bloedwaarden van de Spanjaard Carlos Barredo en de renner om uitleg gevraagd. Zijn ploeg Rabobank heeft de renner op non-actief gezet tot de UCI heeft gereageerd op de antwoorden van de Spanjaard. Het Nederlandse team benadrukt in een persbericht woensdag evenwel dat het gaat om inleidende vragen en er nog geen sprake is van een procedure.

De UCI heeft vragen bij het bloedpaspoort van de Spanjaard voor de periode 2007-2011. Barredo reed toen voor Quick.Step (2007-2010) en Rabobank. De 31-jarige renner moest voor 24 juli antwoorden, en heeft dit gedaan in nauwe samenwerking met de Nederlandse ploeg die hem blijft steunen. Rabobank zal hem zoals de procedure voorschrijft wel niet opstellen in wedstrijden tot de UCI heeft gereageerd. Dat zou niet gebeuren voor half september.

Barredo, die etappes won in onder meer Parijs-Nice en de Vuelta, ontkent in een verklaring aan Rabobank elke betrokkenheid bij doping.

Corrigeer