Hazard beslissend voor zege van Chelsea tegen Reading

Hazard beslissend voor zege van Chelsea tegen Reading

Foto: EPA

Chelsea heeft met 4-2 gewonnen tegen Reading in een vooruitgeschoven wedstrijd van de derde speeldag in de Premier League. Frank Lampard trapte in de 18de minuut Chelsea op voorspong na een strafschop. De overtreding werd gemaakt op onze landgenoot Eden Hazard. En Hazard lag met twee assists mee aan de basis van de 4-2 zege.

Eden Hazard liet zich al na twee minuten opmerken met een schot dat naast het doel vloog.

Reading-verdediger Chris Gunter had in het begin zijn handen meer dan vol met Hazard. Hij moest hem enkele keren foutief afstoppen en maakte ook de strafschopovertreding op Hazard.

Maar dat volstond niet voor Chelsea. Na ruim een halfuur stond het 1-2 voor Reading na doelpunten van Pavel Pogrebnyak in de 25 ste minuut en een vrije trap rechtstreeks in doel getrapt van net buiten de zestien door Danny Guthrie in de 29ste minuut.

Hazard bleef bedrijvig en trapte in de 40ste minuut een schot van net buiten het strafschopgebied over de deklat. En ook in het begin van de tweede helft liet de Rode Duivel zich opmerken, met een afstandsschot boven de deklat.

Assist Hazard

Chelsea probeerde in de eerste 15 minuten van de tweede helft met man en macht de achterstand ongedaan te maken maar zonder succes. Hazard moest daarbij geregeld foutief afgestopt worden door de Reading-spelers.

Het was wachten op de 68ste minuut vooraleer Gary Cahill met een schot de bal in de rechterhoek van het doel trapte en Chelsea op 2-2 bracht. Die kreeg daarbij de bal toegespeeld door Eden Hazard.

En in de 81ste minuut zorgde Torres voor een zucht van verlichting op Stamford Bridge door de 3-2 te scoren na een assist van Ashley Cole.

Eden Hazard besloot zijn sterke wedstrijd met een assist naar Branislav Ivanovic die van dichtbij de 4-2 binnentrapte in de linkerbenedenhoek van het doel in de 95ste minuut.

Eden Hazard heeft zijn entree in de Premier League bij Chelsea duidelijk niet gemist. In deze wedstrijd was hij met een overtreding tegen hem waaruit de strafschop volgde en twee assists beslisssend voor de zege van Chelsea tegen Reading. En ook in de openingsspeeldag gaf Hazard aleen assist en werd tegen hem een stafschopfout begaan. Chelsea won die match op Wigan met 0-2.

 

Uitslag
Chelsea - Reading 4-2

Klassement: Ptn Wed
1. Chelsea 6 2
2. Fulham 3 1
. Swansea City 3 1
4. West Bromwich 3 1
5. Manchester City 3 1
6. Newcastle 3 1
7. Everton 3 1
. West Ham 3 1
9. Stoke City 1 1
10. Arsenal 1 1
. Sunderland 1 1
12. Reading 1 2
13. Southampton 0 1
14. Tottenham 0 1
15. Aston Villa 0 1
. Manchester United 0 1
17. Wigan 0 1
18. Liverpool 0 1
19. Norwich City 0 1
. Queens Park R. 0 1

 

 

Corrigeer