Usain Bolt denkt aan overstap naar het verspringen

Usain Bolt denkt aan overstap naar het verspringen

Foto: AFP

Usain Bolt zal over vier jaar in het Braziliaanse Rio naar eigen zeggen zeker deelnemen aan de Olympische Spelen. In welke discipline de Jamaïcaan er de show zal stelen, is echter nog niet duidelijk. 'Maar als ik fit ben, zal ik er in Rio zonder twijfel bij zijn', zei de winnaar van zes gouden medailles.

'Het zal steeds een beetje moeilijker worden maar ik kan nu al niet wachten om daar te zijn', zei hij tijdens een promotie-sessie georganiseerd door één van zijn sponsors in Lausanne.

Usain Bolt domineert de sprintnummer, 100m, 200m en 4x100m, maar steeds meer mensen zouden hem graag eens bezig zien in het verspringen, net als de Amerikaanse sprinters Jesse Owens in de jaren '30 of Carl Lewis in de jaren '80 en '90.

'Als ik nieuwe doelen zou willen zoeken, zijn er nog veel dingen die ik kan doen', aldus het 26-jarige fenomeen. 'Mijn coach wil bijvoorbeeld dat ik overstap naar de 400m, maar ikzelf wil het wel eens proberen in het verspringen. Maar ik zou ook kunnen proberen om mijn records weer te breken (op de de 100, 200 of 4x100m, red.). Aan het einde van het seizoen zullen we beslissen wat we willen doen en waaraan we zullen beginnen werken volgend seizoen.'