Champions League nog ver weg voor Anderlecht na 2-1-verlies in Cyprus

Anderlecht is er niet in geslaagd om met een goede uitgangspositie uit Cyprus terug te keren na de heenwedstrijd van de play-offs voor de Champions League. De Brusselaars kwamen tegen Limassol 1-0 achter maar Dieumerci Mbokani scoorde na rust wel de levensbelangrijke uitgoal: 1-1. De thuisploeg maakte echter terecht nog 2-1. Volgende week volgt de terugwedstrijd in Brussel, die Anderlecht moet winnen. Een 1-0 volstaat wel om door te stoten naar het miljoenenbal maar dan zal paars-wit wel uit een ander vaatje moeten tappen.

Anderlecht had het moeilijk in de openingsfase. Het kon zijn spel niet opdringen en had een goede Silvio Proto nodig om de 1-0 te voorkomen. De Brusselaars konden enkel dreigen via een harde knal van Guillaume Gillet.

Nadat de storm van de thuisploeg wat was gaan liggen, probeerde Anderlecht de bal te monopoliseren. Dit lukte vrij aardig tot AEL Limassol een hoekschop kreeg. De perfect aangesneden corner van Luciano Bebe werd door Dossa Junior tegen de netten gekopt.

Mbokani twijfelt niet

Anderlecht trok na rust op zoek naar de gelijkmaker en dat leverde enkele schuchtere kansen op voor Jovanovic en Wasilewski maar die botsten op doelman Degra. De tegenprikken van een vinnige thuisploeg bleven gevaarlijk maar op het uur scoorde Anderlecht dan toch de gelijkmaker. Kanu bediende Dieumerci Mbokani en die twijfelde niet.

De thuisploeg voerde nadien de druk op en Anderlecht kreeg de bal niet weg aan de eigen zestien. Zo kon Rui Miguel Melo uithalen en zijn schot verdween via Silvio Proto en de paal in doel.
 
Rood voor Jovanovic op bank

Toen Milan Jovanovic gewisseld werd maakte hij zoveel misbaar op de bank dat de scheidsrechter hem alsnog een tweede gele kaart gaf. Anderlecht mocht wel met elf de wedstrijd uitmaken maar kwam nog goed weg, Proto ranselde de 3-1 uit zijn doel. Helemaal op het einde kwam Gillet nog dicht bij de 2-2 maar zijn schot ging voorlangs.

Het was zweten van de hitte in Cyprus, volgende dinsdag wordt het in het Vanden Stockstadion zweten van de stress. Dan moet Van den Brom echt slagen voor zijn CL-examen.

Corrigeer