8.000 gedupeerde fans Formule 1 krijgen toch ticket Francorchamps

8.000 gedupeerde fans Formule 1 krijgen toch ticket Francorchamps

Foto: BELGA

Zo'n 8.000 fans die een ticket hadden gekocht voor de Grote Prijs Formule 1 in Francorchamps op zondag 2 september halen opgelucht adem. Het zag er immers lange tijd naar uit dat ze dat (dure) ticket niet zouden krijgen nadat het Nederlandse bedrijf dat de tickets via internet verkocht op een faillissement afstevende. Ze krijgen echter alsnog hun tickets dankzij Spa Grand Prix.

De site van het bedrijf The Ticket Enterprise functioneerde niet meer en de directie was onbereikbaar, ook voor de Belgische organisator van de Grote Prijs in Spa-Francorchamps en voor de afdeling van de Nederlandse politie die zich met internetoplichting bezig houdt. Volgens Nederlandse bronnen zijn bij het meldpunt van deze afdeling al 6.000 klachten binnengekomen.

Uiteindelijk is het echter Spa Grand Prix zelf dat voor een oplossing zorgt, weet f1journaal. Ook al zijn ze daar wettelijk niet toe verplicht omdat de betrokken fans bij hen geen klant zijn. Als organisator van de GP van België wilden ze de gedupeerde fans echter niet in de steek laten.

Uiteraard is het een dure commerciële geste van Spa Grand Prix maar de organisatie hoopt om nadien deze gelden toch nog te kunnen recupereren van The Ticket Enterprise.

The Ticket Enterprise opereert wereldwijd voor autosportevenementen en werkt sinds vijf jaar samen met Francorchamps, tot dit jaar altijd zonder problemen. Het is volgens de Nederlandse politie nog niet duideljk of het bedrijf ook strafrechtelijk fouten heeft gemaakt. De ticketprijzen voor de Formule 1-race variëren van 130 tot 550 euro.

Corrigeer