Jason Love: ‘Uitkijken naar Europa'

Jason Love: ‘Uitkijken naar Europa'

Nieuwkomer Jason Love, een Amerikaanse reus van 2m06, moet Antwerp Giants sterken in de Europese campagne. Foto: WAS

ANTWERPEN -

Antwerp Giants is aan de eerste week van de voorbereiding op het nieuwe seizoen begonnen. Zonder zijn internationals Jean-Marc Mwema, Maxime De Zeeuw en Roel Moors. Ook zonder coach Eddy Casteels, de bondscoach van België en dus ook met de Belgian Lions aan de slag in de EK-kwalificatieronde (met nog drie interlands in de Lotto Arena).

‘Assistent-coach Luc Smout en fysical trainer Marc Lorent nemen de eerste weken van de voorbereiding op zich. Na de medische tests, het passen van nieuwe pantoffels en het administratieve werk was het halfweg deze week tijd voor actie,' zegt ploegmanager Leo De Rycke.

Toprebounder

De blijvers, Biggs, Black, Hopkins, Rademakers en Donkor kregen gezelschap van de nieuwkomers Love, Reed en Thondique.

Ook jongeren als Van Vliet, Marchant, Rojas Palma, Bogaerts en Schoepen nemen aan de trainingen deel.

Een van de opvallendste transfers is zeker die van Jason Love. Een Amerikaanse center van bijna 25 jaar oud en 2m06 groot.

Vorig seizoen kroonde hij zich in de Ethias League tot toprebounder. Love moet de vervanger worden van de 2m16 grote Salah Mejri die naar Spanje vertrok.

‘Ik speelde vorig seizoen met Pepinster viermaal tegen Antwerp Giants. Het is een sterk team met veel karakter. Deze transfer is voor mij dan ook een stap voorwaarts en ik kijk uit naar mijn eerste Europese campagne,' zegt de boomlange Jason Love.

Tot 8 september staan er trainingen op het programma, op 9 september volgt de eerste oefenpot (Weert).

Uitslagen & standen