Club Brugge zonder Larsen en Zimling

Club Brugge zonder Larsen en Zimling

Foto: BELGA

Club Brugge mist vanavond op bezoek bij Bergen twee van zijn drie Deense spelers. Jim Larsen bleek gisteren te veel last te hebben van de adductoren. De verdediger zit niet in de selectie en mist mogelijk ook de terugmatch tegen Debrecen van komende donderdag.

Larsen hield donderdagavond met de Brugse verdediging nog de nul in Hongarije. ‘We kenden dit seizoen nog al goede periodes in wedstrijden, maar dan konden we het niet blijven volhouden over de volle negentig minuten', aldus Larsen. ‘Donderdag was zeker de meest stabiele prestatie van het seizoen. Nu moeten we ons thuis gewoon kwalificeren.'

Om Larsen te vervangen speelt Figueras allicht weer centraal en komen Hogli of Buysse in de ploeg als linksachter. Een andere optie voor coach Georges Leekens is om Almebäck centraal naast Donk te posteren.

Niki Zimling weet binnen enkele dagen hoe lang hij out zal zijn door het spierscheurtje in de kuit. Zijn plaats op het middenveld wordt ingenomen door Vazquez of Van Acker. Voor Jorgensen komt een basisplaats wellicht nog te vroeg.

Voorin moet Leekens kiezen tussen Tchite en Bacca.

Bekijk alle nieuws over speeldag 5 van de Jupiler Pro League op de wedstrijdpagina van Sportwereld.be

Corrigeer