Anderlecht heeft miljoenen van Champions League beet

Anderlecht heeft zich na een spannende avond verzekerd van de groepfase van de Champions League. Met een doelpunt in de 81ste minuut maakte Mbokani, weer hij, de 2-1 nederlaag van vorig week in Cyprus ongedaan. Iakovenko zorgde met de 2-0 kort voor het einde voor de zekerheid. Het kostte Anderlecht een pak moeite, de Brusselaars misten enkele open kansen maar de zege en kwalificatie zijn verdiend

John van den Brom koos voor Sacha Kljestan als vervanger van de geschorste Jovanovic, Iakovenko zat op de bank.

De eerste kans was voor Anderlecht toen Tom De Sutter goed aangespeeld werd door Dieumerci Mbokani. Zijn schot was niet goed gericht.
De bezoekers stopten Anderlecht af met een pak overtredingen. Na alweer een overtreding mocht Lucas Biglia een vrije trap nemen, die door Dieumerci Mbokani goed teruggekopt werd van aan de tweede paal, maar niemand was alert genoeg om Anderlecht op voorsprong te knallen.

De bezoekers konden langzaam het evenwicht herstellen. Dat kwam onder meer tot uiting in een stevige knal van Monteiro, die alle tijd en ruimte kreeg. Zijn knal ging echter naast.
Guillaume Gillet slalomde zich doorheen de bezoekende defensie, vond Tom De Sutter als aflossingspunt, maar de actie strandde net voor Gillet kon afwerken.
 

Uitstekende kans

De beste kans was plots voor Limassol, Rui Miguel verscheen vanuit het niets alleen voor Silvio Proto en die laatste redde met een uitstekende reflex.
Een voorzet van Guillaume Gillet kwam even daarna bij Tom De Sutter terecht, maar die dacht dat Gillet zou trappen en de kans was weg.

De eerste gele kaart van de wedstrijd viel vijf minuten voor rust. Guillaume Gillet tackelde stevig op Gilberto. Even daarna was het aan de bezoekende doelman Degra om geel te krijgen voor al te opzichtig tijd rekken.

De Sutter net niet

Net voor het einde van de eerste helft kon Tom De Sutter Guillaume Gillet net niet bereiken. Een bezoekende verdediger ontzette nog in hoekschop, die uitmondde in een scrimmage voor het doel van Degra, maar niet in een doelpunt.

De spanning nam zienderogen toe in de tweede helft. Anderlecht bleef de hoge ballen voor doel droppen maar daar wisten de stevige Cyprioten wel weg mee. Dieumerci Mbokani won even voor het uur toch een luchtduel op een faire manier van de doelman, maar zijn poging werd door Ouon ontzet.

Tegen de deklat

Het tempo in de match zakte en Van den Brom verving De Sutter door Iakovenko. Even daarna leek het dan toch te lukken voor Anderlecht. Dieumerci Mbokani legde een hoge voorzet met het hoofd klaar voor Guillaume Gillet die op de lat knalde. Heel Anderlecht bestierf het bijna.

Drie keer op doel trappen

En dan moest het ergste even later nog komen. Het leek wel flipperkast voor het doel van Limassol op 20 minuten voor het einde. Guillaume Gillet kon tot drie keer toe van heel dichtbij op doel trappen, maar hij deed dat evenveel keer op doelman Degra. Lucas Biglia probeerde vervolgens een strafschop uit te lokken, maar dat kwam hem terecht op een gele kaart te staan.
 
Anderlecht duwde door en een doelpunt hing in de lucht, Limassol kon niet meer uitbreken. van den Brom greep opnieuw in en haalde Gillet naar de kant, de jonge Massimo Bruno kwam hem vervangen.

Eindelijk een goal

De kansen stapelden zich op voor Anderelcht maar altijd lag wel iemand in de weg tot Mbokani een uitstekende voorzet van Bruno onhoudbaar voorbij Degra trapte, eindelijk de verdiende 1-0.

En met een mooi schot zorgde Iakovenko kort voor het einde voor zekerheid, hij trapte de assist van Kanu mooi in het hoekje, 2-0. Limassol kon niets meer waarmaken en Anderlecht verdiend naar de Champions League.

 


 

Corrigeer