Tomatensoep met Finettes

Print
Tomatensoep met Finettes

Foto: *

Elke dag serveren wij u heerlijke streekrecepten, lekker van bij ons.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 100 g Finettes
  • 500 g verse vleestomaten
  • 1/2 ui, fijngesneden
  • 1 wit van prei, fijngesneden
  • 1 stengel bleekselder, fijngesneden
  • 1/2 l kippenbouillon
  • 1 el tomatenpuree
  • gehakte peterselie
  • peper en zout
  • boter

Bereiding

Snijd de tomaten in stukjes. Bewaar het sap. Mix de stukjes tomaat met een staafmixer.

Giet het sap van de tomaten door een zeef.

Stoof de fijngesneden groenten (ui, prei en selder) aan in boter zonder te kleuren.

Voeg er de tomatenpuree aan toe en stoof nog een paar minuten.

Voeg het sap van de tomaten en de bouillon erbij en laat alles een half uur op een zacht vuur koken.

Breng op smaak met peper, zout en fijngehakte peterselie.

Kruid de Finettes met peper en zout en bak ze heel kort in wat boter.

Doe de Finettes in de soep of steek ze op een satéprikker en serveer ze bij de soep.

Niet te missen