Club houdt er rekening mee dat Odjidja moet blijven

Club houdt er rekening mee dat Odjidja moet blijven

Foto: BELGA

Vadis Odjidja hoopt dit seizoen door Club Brugge uitgeleend te worden aan Everton. Een transfer naar Fulham sprong in laatste instantie af, de FIFA moet nu beslissen of deal met Everton nog op tijd werd afgerond. Club houdt er rekening mee dat Odjidja moet blijven.

Eerst waren het Porto en Fulham die probeerden om Odjidja via een definitieve transfer weg te halen uit het Jan Breydelstadion. Hoewel Odjidja zelf absoluut wilde vertrekken, weigerde Club om veel water bij de wijn te doen voor de sterkhouder die nog tot 2016 onder contract ligt. Pas dan dook plots Everton op.

Om een definitieve transfer rond te krijgen, was de resterende tijd te kort. Dus koos de club uit Liverpool voor een uitleenbeurt van de Gentenaar. Everton meldde na middernacht op de website dat de deal nog net op tijd, voor de internationale deadline van middernacht Belgische tijd, was afgerond en dat alle documenten waren opgestuurd naar de Engelse en de internationale voetbalbond. Volgens Everton komt begin volgende week de goedkeuring van de overstap.

Maandag beslissing FIFA

Bij Club Brugge houden ze echter nog een slag om de arm. ‘Er is tussen alle partijen een akkoord over de voorwaarden maar door de late aanmelding van Everton is de overgang nog niet administratief afgerond', zegt algemeen manager Vincent Mannaert. ‘De FIFA zal zich maandag uitspreken over de al dan niet formalisering van de overgang. We wachten nu af tot maandag maar hebben duidelijke afspraken met Vadis. Als de transfer niet doorgaat, dan zal hij zijn hoofd vrij maken en zich vanaf dinsdag honderd procent focussen op Club Brugge. Het waren hectische uren maar vanaf nu tot maandag richten we alle aandacht op onze wedstrijd tegen Standard.’

Vorig jaar liep Marvin Ogunjimi op enkele minuten na zijn transfer mis van Genk naar Mallorca. De FIFA keurde de transfer toen niet goed, waardoor de spits pas in januari naar Spanje kon verhuizen.