Duur puntenverlies voor Buffalo’s in Charleroi

AA Gent kende gisteren niet zijn meest gelukkige avond. Niet alleen leed het duur puntenverlies op Charleroi (1-1), waardoor het naliet voorlopig mee op kop van de rangschikking te komen. Op de koop toe verloor het Bernd Thijs met een knieblessure.

De thuisploeg speelde bij balverlies met veel man achter de bal, de Buffalo’s ontwikkelden te weinig tempo. Zo kon het dat de eerste kansen voor Charleroi waren. Padt ranselde knap een poging van Kaya uit zijn doel en kwam daarna goed uit op een counter van Gnohere.
Net voor het halfuur hield heel Gent zijn hart vast. Bernd Thijs bleef bij een draaibeweging van Kage in het gras steken en liep een knieblessure op. Hij probeerde daarna nog verder te doen, maar dat lukte niet meer. Messoudi kwam in de ploeg op het middenveld, N’diaye werd verdedigende middenvelder.

De Buffalo’s dreigden even voor de rust, maar Conté aarzelde te lang om de bal aan Remacle te geven. De flankaanvaller schoot kort voor de rust nog nipt naast. Bij Charleroi was de organisatie weg, Ederson kon het duidelijk niet meer belopen. Toch hielden de Zebra’s stand en konden ze met een doelpuntenloze score naar de kleedkamer.

Doelpunten na rust

Remacle en Conté, ze vonden elkaar niet voor de rust, maar in het tweede bedrijf was het meeen bingo. De gewezen aanvaller van OHL zette voor, Conté kon tussen twee (grotere) verdedigers binnenkoppen. Ondertussen bleef Kage voor gevaar zorgen. Gnohere knikte voorzet nipt naast.

Yannick Ferrera besefte dat hij iets moest proberen en bracht N’Ganga en Bopp in. Aan de
overkant trapte Messoudi, op aangeven van Remacle, over het doel. Om wat meer balvastheid te krijgen, wilde Sollied Mboyo erin brengen voor zijn eerste minuten van het seizoen. Maar nog voor de Kongolees het veld op kon, mocht Charleroi een corner nemen. Bojovic torende boven iedereen uit en kopte tegen de touwen.

Op het eind verschalkte Satli bijna zijn eigen doelman. Uiteindelijk werd er niet meer gescoord, waardoor de Henegouwers in eigen huis hun eerste puntje van het seizoen pakten. Van Der Bruggen kreeg nog een tweede keer geel, zodat Gent met tien de match moest uitspelen.

Corrigeer