Kim Clijsters uitgeschakeld in gemengd dubbel US Open

Kim Clijsters en Bob Bryan verloren in de tweede ronde van het gemengd dubbel met 6-2, 3-6, 12-10 van Makarova/Soares. De carrière van Kim Clijsters zit er nu helemaal op. Ze had zich op de US Open geen mooiere plaats voor haar afscheid kunnen dromen.

Baan 17 zat afgelopen vol (3000 toeschouwers) en buiten stonden nog een paar honderd mensen te wachten om toch nog maar een plaatsje te kunnen inpikken. De sfeer was die van een voetbalwedstrijd, iets waarop Kim kickt.

Het was van meetaf aan duidelijk dat Makarova en Soares het meer geroutineerde paar waren. Clijsters speelde niet goed in de eerste set. In de tweede set liep het al stukken beter. Clijsters/Bryan dwongen een tiebreak af waarin ze 3-0 uitliepen. Onder andere dankzij twee dubbele fouten van Soares. Maar de Braziliaan reageerde met twee aces. Clijsters en Bryan konden nog vier matchpunten redden, maar de vijfde werd door Kim in het net geslagen.

Einde van een carrière. 'Sorry, dat ik u in de steek heb gelaten', zei Bob, om te lachen natuurlijk. 'Ik had mij géén mooier afscheid kunnen dromen', zei Kim.

Meest Gelezen Sport

ENKEL VOOR ABONNEES