Club Brugge - Standard 4-2

Leider Club Brugge wint eerste topper van het seizoen

BRUGGE - Club Brugge heeft Standard met 4-2 geklopt. Het staat na zes speeldagen alleen eerste in de Jupiler Pro League met 16 op 18. Bacca (2x), Refaelov en Tchité velden het verdict, voor Standard scoorden Gonzalez en Biton.

Na een erg boeiende eerste helft leidde Club Brugge verdiend met 3-1 tegen Standard. De thuisploeg nam een vliegende start. Carl Hoefkens schilderde een voorzet op het hoofd van Carlos Bacca. Die kopte met veel gevoel de openingstreffer binnen: 1-0 na vijf minuten.

Hoefkens in de fout

Even later had Carl Hoefkens ook een aandeel in de tweede treffer, maar dan wel in negatieve zin. Hij beging een domme handsbal. Nacho Gonzalez zette met een gelukje de elfmeter om: 1-1.

Beide ploeg zetten vroeg druk in die beginfase. Na twintig minuten trapte Reginal Goreux over de bal, Jelle Van Damme raakte vervolgens het leer met de arm. Penalty voor Club Brugge, Lior Refaelov nam het geschenk dankbaar aan: 2-1.

Koelbloedige Tchité

De Rouches probeerden de bakens te verzetten, maar de goal viel aan de overkant. Meme Tchité rondde een perfect uitgevoerde counter koelbloedig af: 3-1.

De tweede helft was van mindere makelij. Standard probeerde tegen te prikken, maar vergeefs. Pas in de 90ste minuut kon Biton de stand op 3-2 brengen, maar alweer Bacca nam elke Luikse hoop weg door een counter onder Kawashima te schuiven: 4-2.