Heerlijke volley bezorgt Kortrijk volle buit bij Lokeren

KORTRIJK/LOKEREN - In de slotmatch van speeldag zes van de Jupiler Pro League heeft KV Kortrijk Lokeren geklopt met 0-1. Zukanovic zorgde met een heerlijke volley voor het enige doelpunt van de match. Kortrijk wordt gedeeld vierde met 10 op 18, Lokeren blijft met zeven punten in de middenmoot.

 

Het was uitkijken naar het Lokeren zonder Benjamin De Ceulaer. De Rode Duivel trok op de slotdag van de transferperiode naar RC Genk. De Limburger scoorde meteen voor zijn nieuwe club tegen Anderlecht. Nill De Pauw kreeg de zware opdracht De Ceulaer te doen vergeten. Lokeren ontdeed zich in de zomermercato met De Ceulaer, Fall en Finbogasson van drie goede spitsen. Laatstgenoemde scoorde zondag tegen Ajax twee keer voor Heerenveen.

Bij Kortrijk keerde Pablo Chavarria terug. De Argentijn werd voor de tweede keer gehuurd van Anderlecht. Bijna debuteerde de aanvaller met een doelpunt. Kortrijk counterde scherp via Nfor die Chavarria schuin voor het doel afzonderde. Mijat Maric kon het onheil voorkomen door het schot naast zijn eigen doel te glijden. Het was de beste kans voor de West-Vlamingen in de eerste helft.

Na een wat moeizame start nam Lokeren de match in handen. Een afstandsschot van Harbaoui zeilde over. Een kopbal van Patosi was een zelfde lot beschoren. Een één-twee tussen Patosi en De Pauw zaaide paniek in de bezoekende verdediging. Na een iets te innige omhelzing van També op Persoons in het strafschopgebied claimde het thuispubliek een strafschop. Scheidsrechter Brinckman sloot de ogen.

Lokeren miste Leko voor de finale voorzet. De Kroaat is enkele weken out met een hielspoor. Zijn vervanger Milos Maric kon de verwachtingen niet inlossen. De Serviër speelde vaak slecht in waardoor verschillende aanvallen afgebroken werden. Lokeren was dicht bij de 1-0. Persoons besloot voor een leeg doel met een harde knal op de toegesnelde També. Doelman Keet moest alles uit de kast halen om Harbaoui met de vingertoppen van een goal te houden. Kortrijk loerde op de counter maar speelde die slecht uit.

De thuisverdediging anticipeerde gevat en zette de buitenspelval gepast open. Lokeren jaagde de openingsgoal na. Harbaoui kopte nog voorlangs. In het begin van de tweede helft ontsnapte Lokeren aan een achterstand. Persoons redde een schot van Zukanovic van de lijn na een hoekschop. Toen Galitsios de bal controleerde in het strafschopgebied en Copa hem opraapte gaf ref Brinckman een vrijschop. Die werd eerst nog afgeweerd maar kwam uiteindelijk in de voeten van Zukanovic. De Bosniër gaf met een halve omhaal Copa het nakijken (0-1). Aan de overkant duwde Keet een kopbal van De Pauw uit de kruising. De Zuid-Afrikaan stond ook pal op een knal van Harbaoui.

 

Meest Gelezen Sport

ENKEL VOOR ABONNEES