Elke dag serveren wij u een recept met producten van eigen bodem, lekker van bij ons.

Konijnenrug met geitenkaas, salie en honing

Konijnenrug  met geitenkaas,  salie en honing

Foto: © heikki verdurme

Elke dag serveren wij u een recept met producten van eigen bodem, lekker van bij ons.

Ingrediënten

4 konijnenruggen
20 basilicumblaadjes
40 g boter
sap van 1 citroen
1 lepel honing
50 g geitenkaas
8 blaadjes salie
1 dl witte wijn
2 dl kippenbouillon
2 tomaten

Bereiding

Laat de honing en het citroensap een minuut samen inkoken tot een stroopje. Zet opzij.

Breng een pot met water aan de kook.

Ontbeen de konijnenruggen en ontvlies ze.

Leg een rug open op een plank en bestrijk met geitenkaas. Leg er een 4-tal blaadjes salie op, besprenkel met enkele druppeltjes honing en kruid af met peper en zout. Schik hierop een tweede rug, bestrijk deze ook met kaas, leg er enkele blaadjes salie over, honing, peper en zout. Rol nu de 2 ruggen mooi en strak op in elkaar. Leg het rolletje op een blad aluminiumfolie, rol de folie errond en span de rol goed op door links en rechts op te draaien.

Leg de rol in het kokende water, plaats het vuur zo dat het water net niet meer kookt. Laat het konijn 25 minuutjes pocheren.

Laat de witte wijn en de kippenbouillon samen tot de helft inkoken. Voeg nu het citroen-honingstroopje toe, de salie en peper en zout. Laat nog even verder inkoken. Zeef de saus en houd warm.

Pel en ontzaad de tomaten en snijd deze in kleine dobbelsteentjes, voeg toe aan de saus samen met de fijngesnipperde basilicum. Breng op smaak met peper en zout.

Maak de folie los en snijd de rol in plakjes van 2 à 3 cm. Serveer.

Niet te missen