Boonen, Van Avermaet en Leukemans in GP van Wallonië

Tom Boonen, samen met Philippe Gilbert aanvoerder van de Belgische WK-troepen in Valkenburg, legt vandaag in de GP van Wallonië de laatste hand aan zijn voorbereiding. Met de ambitie zelfs om Gilbert op te volgen als winnaar. ‘Op de Muur van Hoei moest ik er niet aan denken, maar de Citadel van Namen kan ik wel aan', is hij overtuigd.

Hoe ziet de ideale aanloop er uit naar het WK van Valkenburg? Gilbert opteerde voor de Vuelta, Tom Boonen voor twee kortere ronden (Eneco Tour en Denemarken), naast een handvol eendagskoersen. De laatste daarvan rijdt hij vandaag op Waalse wegen.

‘Wat de beste optie was, zal op het wereldkampioenschap blijken', aldus Boonen. ‘Ik geef toe dat er bij mij ook andere dingen speelden. Het doet goed om eens andere wedstrijden te betwisten in plaats van altijd weer dezelfde.'

Hij komt niet zonder ambitie naar Chaudfontaine, waar deze middag om 11.55uur wordt gestart in een koers van 203kilometer met klassieke aankomst op de Citadel van Namen. ‘Het is geen Muur van Hoei', beseft Tom.

Geen Gilbert

Bovendien hebben een paar specialisten afgehaakt voor deze editie van de GP van Wallonië. Die past niet in de agenda van Philippe Gilbert –twaalf maanden geleden voor de tweede keer laureaat– en Nick Nuyens, al goed voor drie keer winst.

Eerstgenoemde geeft de fakkel door aan Greg Van Avermaet, voor zover die de trip van Canada al heeft verteerd.

Van het WK-front worden ook Björn Leukemans en zes van onze beloften verwacht, naast Freire en Paolini.

Meest Gelezen Sport

ENKEL VOOR ABONNEES