Navarin van konijn

Navarin van konijn

Foto: heikki verdurme

Elke dag serveren wij u een recept met producten van eigen bodem, lekker van bij ons.

Ingrediënten voor 4 personen:
1 konijn (of konijnendelen naar wens)
50 g boter
6 sjalotten
4 grote wortelen
2 rapen
1 lepel bloem
3 dl kippenbouillon
1,5 dl Noilly Prat (of witte Martini)
3 takjes tijm (indien mogelijk citroentijm)
3 blaadjes laurier
1 lepel mosterd
2 lepels geconcentreerde tomatenpuree
1 lepel abrikozenconfituur
peper en zout

Bereidingswijze:

Laat in een gietijzeren stoofpot de boter hazelnootbruin worden en laat alle stukken konijn aan alle kanten bruin korsten.

Maak de sjalotten, de wortelen en de rapen schoon en snijd in grove stukken. Voeg toe aan het konijn.

Bestrooi met enkele lepels bloem. Overgiet met de kippenbouillon en de Noilly Prat.

Schep er de mosterd, de tomatenpuree en de abrikozenconfituur over.

Voeg laurier en tijm toe.

Plaats het deksel op de stoofpot en laat het geheel langzaam garen of beter sudderen. Anderhalf uur op een zacht vuurtje.

Af en toe eens controleren of er vloeistof genoeg aanwezig is en even doorroeren.

Kruiden met peper en zout.

Serveer met stukjes tomatenbrood.

Niet te missen