Armstrong gooit gsm-nummer op het net

Armstrong gooit gsm-nummer op het net

Foto: rr

Leedvermaak op Twitter: Lance Armstrong heeft (per ongeluk) zijn gsm-nummer op de het net gegooid. Zo lijkt het tenminste. Of is er iets anders aan de hand?

Sociale media en er goed mee omgaan: het blijft moeilijk. En het kleinste foutje is en blijft meteen wereldwijd zichtbaar. Lance Armstrong leek dan ook de zoveelste in de rij die een vervelende blunder begin toen hij donderdag een bericht op Twitter plaatste met een telefoonnummer. 

De conclusie was immers snel getrokken: een bericht met zijn gsm-nummer, dat meer dan waarschijnlijk voor 1 iemand persoonlijk bedoel was, werd per ongeluk voor iedereen zichtbaar gemaakt. Leedvermaak alom. 

Maar Deadspin.com deed het voor de hand liggende en belde het nummer. Ze kwamen niet bij Armstrong terecht. Wat ze wel te horen kregen, was de voice mail van ene Tyson Laidler. Dat zou een jongeman uit het Canadese Vancouver zijn. Bovendien bleek dat het bewuste nummer in juli al eens getweet was door ene Ty Laidler.

Een tikfout van Armstrong? Of wilde hij iemand - Laidler? - een poets bakken?

Vreemd is in ieder geval wel dat Armstrong het bericht gewoon liet staan. Normaal probeer je zo'n blunder immers gauw recht te zetten om de schade te beperken, maar Armstrong ging lustig voort met andere berichtjes posten...