Tom Steels: 'Voor een plaats in top drie in ploegentijdrit'

Tom Steels: 'Voor een plaats in top drie in ploegentijdrit'

Omega Pharma-Quickstep Foto: BELGA

Omega Pharma-Quick.Step start zondag met ambitie in de ploegentijdrit op het WK wielrennen in het Nederlandse Valkenburg. 'Een plaats bij de eerste drie is ons doel. Voor het prestige, maar ook voor de vele punten die ermee te verdienen zijn. Vergeet niet dat de winnende ploeg tweehonderd punten krijgt. Daar moet je al twee klassiekers voor winnen', verduidelijkte ploegleider Tom Steels vrijdag.

 Vele andere teams kozen voor een training op het autocircuit van Zolder, maar Tom Steels opteerde voor een parcoursverkenning van Geleen naar Valkenburg.

'Wij zijn ervan overtuigd dat je in eerste instantie het parcours moet kennen. Wat ben je met een training in Zolder als je kort na de start twee bochten mist? Onze voorbereiding is in het begin van het seizoen al opgestart door iedereen een tijdritfiets te geven. Daar is individueel veel op getraind. Want een eerste vereiste voor een zware discipline als een ploegentijdrit is de liefde voor de tijdritfiets. Daarna hebben we langzaam maar zeker onze elementen geselecteerd en pas daarna zijn we overgeschakeld op het aanleren van de automatismen", aldus Tom Steels.

'Wat zondag vooral van belang zal zijn, is het zo egaal mogelijk houden van het tempo. Wij hebben het geluk dat je zelden zo'n sterke ploeg kunt opstellen als de onze. Slechts twee problemen zijn mogelijk: iemand die een slechte dag heeft of iemand die om een andere reden de rol moet lossen.'

Meest Gelezen Sport

ENKEL VOOR ABONNEES