Witsel verliest meteen topper met Zenit

Axel Witsel heeft geen al te gelukkig debuut gemaakt bij zijn nieuwe club Zenit Sint-Petersburg. Zenit verloor in eigen huis met 0-2 van Terek Grozny en speelt ook zijn leidersplaats kwijt aan de club van Jonathan Legear.

 Zenit-coach Spalletti zette zijn topaankopen Witsel en Hulk op de bank. Nicolas Lombaerts startte zoals steeds wel in de basis bij de thuisploeg. Bij de bezoekers mocht Legear pas in de slotminuten invallen.

Na een saaie eerste helft (0-0) gooide Spalletti meteen na de rust Hulk in de strijd. De Braziliaanse goalgetter dreigde een paar keer, maar vond in zijn eerste match de weg naar de netten nog niet. Na 69 minuten was het dan de beurt aan Axel Witsel. De Rode Duivel was amper op een foutje te betrappen, maar zag in de 85ste minuut hoe de Braziliaan Ailton na een knappe individuele actie de 0-1 voorbij doelman Malafeev tike. In de blessuretijd schoot Legear nog op Malafeev. Lebedenko trof wel raak in de rebound: 0-2.

Terek Grozny neemt de leiding over van Zenit Sint-Petersburg in de Russische Premier Liga. Het telt nu 19 punten uit 8 wedstrijden, dat zijn er 3 meer dan Zenit.

Bekijk alle nieuws over speeldag 8 van de Russische Premier Liga op de speeldagpagina op Sportwereld.be.