Belgische volleymannen boeken sensationele winst tegen Nederland

Belgische volleymannen boeken sensationele winst tegen Nederland

Foto: VDB

De Belgische nationale mannenvolleyploeg heeft vrijdag in de Estse hoofdstad Tallinn zijn vierde EK-kwalificatiewedstrijd in groep B tegen Nederland met 3-2 (23-25, 23-25, 25-21, 25-22 en 21-19) gewonnen. Dankzij de zege blijft België groepsleider, met negen punten komt de EK-kwalificatie steeds dichterbij.

  In Estland namen de Nederlanders langs Krolis een verschroeiende start (14-20). De opslagen van Verhanneman en een beter functionerend blok konden de kloof dichten, maar toch won Nederland de openingsset (23-25). Ook in set twee haalde Nederland het met dezelfde score.

In de derde set zorgden de opslagen van 'joker' Hendrik Tuerlinckx voor een kleine voorsprong (22-18), die niet meer werd prijsgegeven. Intussen was Van den Dries in de plaats gekomen van Van Walle en dat zou ook zo blijven. Zijn opslagen zaaiden in de vierde set vernieling in de Nederlandse verdediging.

In de tiebreak werden acht matchballen gered, om vervolgens zelf de eerste matchbal te benutten en een belangrijke stap richting EK te zetten.
Zaterdag speelt België nog tegen Estland, zondag wacht de confrontatie met Israël. De groepswinnaar plaatst zich voor het EK in Polen en Denemarken. De nummers twee werken nog barrages af.

Meest Gelezen Sport

ENKEL VOOR ABONNEES

Uitslagen & standen