Club Brugge kan opnieuw niet winnen van Kortrijk

KV Kortrijk - Club Brugge Foto: Photo News

KV Kortrijk heeft in eigen huis na Anderlecht ook Club Brugge op een 1-1-gelijkspel gehouden. De thuisploeg kwam snel op voorsprong dankzij een mooie vrije trap van Zukanovic , Carlos Bacca maakte in de tweede helft de gelijkmaker. Club Brugge blijft wel nog steeds ongeslagen op kop met 17 punten uit 7 matchen. Anderlecht kan morgen naderen tot op 2 punten als het wint van Lierse. Kortrijk klimt voorlopig naar een gedeelde derde plaats.

De ongeslagen leider trok naar KV Kortrijk zonder de geblesseerde Zimling en Larsen, maar Jorgensen, Blondel en Meunier geraakten wel fit. Refaelov startte op de bank. Bij Kortrijk geen verrassingen aan de aftrap. 

KV Kortrijk deed meteen zijn naam van 'het zwarte beest van Club' alle eer aan. Al na zes minuten krulde verdediger Zukanovic een vrije trap enig mooi in de rechterbenedenhoek: 1-0 voor Kortrijk. Het uitverkochte Guldensporenstadion barstte bijna uit zijn voegen. 

Blauw-zwart was even van slag en ontsnapte aan een vroege 2-0. Jimmy Kamghain besloot voorlangs. Pas op het kwartier kwam Club Brugge voor de eerste keer dreigen. Vazquez schoot echter wild over. Even later knikte Meunier de bal tegen de lat, maar na gevaarlijk spel kregen de bezoekers een onrechtstreekse vrije trap in de zestien. Pavlovic voorkwam de gelijkmaker op de knal van Blondel en de rebound van Figueras. Verder kwam Club voor de pauze niet meer. Daarvoor lag het spel te vaak stil en speelde de leider zelf te slordig.

Club verliest Donk en Refaelov, Odjidja krijgt nieuwe kans

De bezoekers kwamen gretig uit de kleedkamer. Vazquez werd op de rand van het strafschopgebied tegen de grond gewerkt door Reynaud, maar scheidsrechter Smet zag er geen penalty in. Kortrijk reageerde met een gevaarlijke knal van Chavarria. Even later mocht Georges Leekens nog twee spelers toevoegen aan zijn uitgebreid lijstje met geblesseerden: Ryan Donk ging met liesproblemen naar de kant, zijn vervanger Refaelov - niet fit teruggekeerd uit Israël - moest vijf minuten later de strijd staken. Zo mocht Vadis Odjidja bewijzen dat hij de mislukte transfer naar Everton uit zijn hoofd had gezet.

Nummer vijf voor Bacca

Ondertussen had Carlos Bacca al wel zijn vijfde van het seizoen gescoord. De Colombiaanse goalgetter profiteerde van een misser van Zukanovic om met de punt van de schoen de 1-1 voorbij een kansloze Keet te tikken. De gelijkmaker was verdiend. Zijn spitsbroeder Tchite miste even later de koelbloedigheid om alleen voor doel de 1-2 te netten. Jorgacevic hield in de slotfase Koussalouka nog van de winning goal. 

KV Kortrijk smeert Club Brugge zijn tweede puntenverlies van het seizoen aan en springt naar een gedeelde derde plaats met AA Gent. Club Brugge blijft hoe dan ook alleen leider, maar kan de concurrentie wel zien naderen.
 

Meest Gelezen Sport

ENKEL VOOR ABONNEES