Bordeaux kan niet winnen

Bordeaux kan niet winnen

Verdediger Mater van Valenciennes (hier in duel met Diabate) zag een voorzetschot op de lat belanden. Foto: afp

Bordeaux, de komende Europese tegenstander van Club Brugge, blijft ongeslagen in de Franse Ligue 1. Les Girondins speelden gisterenavond 0-0 bij Valenciennes en staan met 9 op 15 gedeeld derde.

Club Brugge speelt donderdag op de eerste speeldag in de Europa League op bezoek bij Bordeaux. Net als Club in België is de Franse tegenstander in eigen competitie nog zonder nederlaag. In Noord-Frankrijk leed Bordeaux gisteren wel een derde keer puntenverlies in vijf wedstrijden met een 0-0 bij Valenciennes.

In de wedstrijd tegen Valenciennes koos coach Francis Gillot voor zekerheid bij Bordeaux. Hij begon met een verdediging met vijf. Toch was het meest balbezit voor Bordeaux, dat vooral mikte op de snelle uitbraken via spitsen Gouffran en Maurice-Belay en via de gretig naar voor stormende linksachter Trémoulinas.

Die laatste zorgde voor het eerste gevaar van Bordeaux, maar niemand kon zijn werk afmaken. Een ren van Maurice-Belay werd gestuit en een vrije trap van de Poolse draaischijf Obraniak werd door doelman Penneteau uit zijn doel gehouden. Op aangeven van Maurice-Belay mikte Obraniak maar net naast de paal.

Maar Bordeaux moest ook kansen weggeven aan de thuisploeg. Zo zwiepte een voorzetschot van Mater bovenop de lat en had Carrasso moeite met een vrije trap van Dossevi.

Na rust bleef het balbezit voor Bordeaux, maar de spitsen bleken te onzorgvuldig. De verdediging werd nog bijna te grazen genomen door Néry.

Bordeaux miste in Valenciennes de geschorste Sané. De verdediger komt tegen Club donderdag zo goed als zeker terug in het elftal, maar schuift mogelijk een rij op naar het middenveld. Bellion en Chalmé zijn voor een langere periode geblesseerd, Ben Khalfallah is nog onzeker voor de confrontatie met Club.