HET NIEUWSBLADCRITERIUM BELOFTE VAN DE WEEK - Felicia Cesar beleefde prachtdebuut in dames 2-reeks

‘Seizoen meer dan geslaagd’

‘Seizoen meer dan geslaagd’

Felicia Cesar: ‘Dit is allemaal onverhoopt.’ Foto: Romain Eyckens

GENK -

Met een zege op het tornooi van TC Wimbledon breide Felicia Cesar een mooi slot aan een prachtseizoen. Haar seizoen krijgt met de finales van het criterium zelfs nog een onverwacht staartje.

Op het laatste tornooi van deze tenniszomer pakte de 15-jarige Felicia Cesar haar vierde eindzege. En dat bij haar debuut in de dames 2-reeks waar ze met haar C+15/4-klassement één van de laagst geklasseerden was.

‘Normaal ging ik zelfs niet meer meedoen aan dat tornooi op Wimbledon, maar uiteindelijk deed ik het toch nog voor het plezier. Het was wel absoluut niet gemakkelijk, maar ik speelde wel een goed tornooi.’

‘Ook vorig seizoen won ik hier trouwens in de dames 3-reeks. Ik heb zeer mooie herinneringen aan tennisclub Wimbledon. Ik won er al de Masters en werd er nationaal en Limburgs kampioen,’ legt Cesar haar speciale band met de Truiense club uit.

Masters

Dat belooft voor de Masters, die ook weer op Wimbledon plaatsvinden en waar ze zich voor plaatste.

‘Daar verwacht ik echt niks meer van. De Masters waren vooraf totaal geen doel. Het is een eer om er nu te mogen aan deelnemen. Dit seizoen is nu al meer dan geslaagd. Ik ben enorm tevreden.’

‘In mijn eerste seizoen bij dames 2 had ik dit allemaal totaal niet verwacht. Vooraf was mijn doel om in de toptien van het criterium te geraken. Verder wou ik misschien één tornooitje winnen en een drietal klassementen stijgen. Het werden vier tornooizeges en dan nog eens twee verloren finales.’

‘Allemaal onverhoopt, ook mijn klassementsverhoging zal meer zijn dan verwacht,’ aldus de C+15/4-speelster, die al meer dan 4.000 punten verzamelde en dus een serieuze klim zal maken op de klassementsladder.

Op twee jaar tijd zal ze normaal gezien zo'n tien klassementen gestegen zijn. Daar staat ook wel wat trainingsarbeid tegenover. ‘Vorig seizoen trainde ik een zestal uur. Ook dit seizoen zal dat ongeveer zoveel zijn,’ legt Cesar haar trainingsregime uit.

Die trainingen krijgt ze van Tim Bollen en Wouter Delwiche. ‘Vooral dankzij Wouter Delwiche kende ik zo'n goed seizoen. Voor elke finale heb ik met hem nog een half uurtje ingeklopt. Dat maakte het verschil.’

‘Ik speel in een wedstrijd graag aan een hoog tempo en mijn forehand is mijn grootste wapen. Verder wil ik nog werken aan mijn backhand en mijn opslag. Dat zullen we dit jaar zeker nog aanpakken,’ weet Cesar nog wat haar te doen staat.