Deze drie spelers moet Club vanavond in de gaten houden

Jaroslav Plasil Foto: blg

Club Brugge krijgt met Bordeaux vanavond een pittige tegenstander tegenover zich. De Fransen missen sterspeler Ludovic Obraniak, maar hebben ook nog enkele andere sterke spelers in huis.

 Jaroslav Plasil: Geen nieuwe Nedved

De 30-jarige Plasil is de aanvoerder van Bordeaux. Plasil is 76-voudig international bij Tsjechië en speelde eerder voor Monaco en Osasuna. Samen met Obraniak controleert hij het middenveld, vaak vanop de linkerkant. Plasil werd, ook door zijn wapperende blonde haren, ooit omschreven als de opvolger van Pavel Nedved, maar kon die hoge verwachtingen nooit volledig inlossen.

 Yoan Gouffran: Spits met grasallergie

Zeker nu sterkhouder Maurice-Belay geschorst is, steunt de aanval van Bordeaux op Yoan Gouffran. De 26-jarige spits is gewezen Frans belofteninternational en kostte Bordeaux in 2008 6,5 miljoen euro aan Caen. Gouffran werd eerder gelinkt aan Arsenal en droomde vergeefs ook deze zomer van de Premier League. Opmerkelijk is vooral zijn grasallergie: vervelend voor een voetballer. Met medicatie kreeg hij de allergie onder controle.

Benoît Trémoulinas: Offensief geweld op linksback

Bij Club Brugge is de linksachter een pijnpunt, maar voor Bordeaux geldt dat zeker niet. Benoît Trémoulinas is een van de sterhouders in het team. De Franse linksachter met roots op La Réunion zorgt voor defensieve zekerheid, maar vooral ook voor veel offensieve impulsen. De 26-jarige Tremoulinas komt uit de jeugdreeksen van Bordeaux en werd twee keer verkozen tot beste linksachter in de Ligue 1. In 2008 pakte hij rood tegen Anderlecht. 


 

Meest Gelezen Sport

ENKEL VOOR ABONNEES