Zes jaar na het ontslag bij Club toch toenadering tussen Ceulemans en boezemvriend

Jan Ceulemans verzoent zich met Marc Degryse

Jan Ceulemans verzoent zich met Marc Degryse

Ceulemans en Degryse Foto: PN

Niemand die geloofde dat het nog ooit zou goed komen. Maar dik zes jaar na zijn ontslag bij Club Brugge heeft Jan Ceulemans zijn vete met vroegere boezemvriend Marc Degryse bijgelegd. Op initiatief van Franky Van der Elst ging het drietal samen op restaurant.

Het was een steeds weerkerende vraag in een interview met Jan Ceulemans. Of het niet stilaan tijd werd voor de grote verzoening met zijn vroegere maatje Marc Degryse? Ook onze krant vroeg het Sterke Jan nog, eind juni, toen hij de degradatie van Westerlo aan het verwerken was. ‘Ik denk dat we er allebei niet mee bezig zijn', zo liet de gewezen coach van Club Brugge optekenen. ‘Maar in het leven weet je nooit.'

Profetische woorden, want Franky Van der Elst –die andere onafscheidelijke gabber uit het gouden tijdperk van blauw-zwart– bleef geloven dat de opengereten wonde gehecht kon worden. Hij bleef net lang genoeg aandringen.

‘We hebben mekaar gezien en hebben een gesprek gehad', bevestigt Jan Ceulemans, verrast over het uitlekken van het nieuws. ‘Uiteindelijk wil ik er verder niks over zeggen.'

 

Na het ophefmakende ontslag van Jan Ceulemans als trainer bij Club Brugge in 2006, leek het nooit meer goed te komen met zijn maatje Marc Degryse, toentertijd de technisch directeur die de Caje zijn C4 gaf. Beiden gunden elkaar sindsdien geen blik meer.

Lees het volledige verhaal in Het Nieuwsblad van donderdag 20 september.

 

Meest Gelezen Sport

ENKEL VOOR ABONNEES