Mbokani werd in San Siro gevolgd door scouts van Italiaanse kampioen

Dieumerci Mbokani: ‘Natuurlijk interesseert Juventus mij'

 Dieumerci Mbokani: ‘Natuurlijk interesseert Juventus mij'

De ‘Gazetto Dello Sport' omschreef Mbokani als ‘een aanvaller met de flair van Drogba'. Foto: pn

Eind augustus werd Dieumerci Mbokani al eens aan Juventus gelinkt en ook dinsdag zullen de scouts van Juve ook geen slecht rapport hebben opgesteld. De Congolees scoorde weliswaar niet tegen AC Milan, maar hield in zijn eentje wel de rood-zwarte defensie aan de praat.

‘Ik wist dat Juventus er was', aldus Mbokani in Italië. ‘Het is een mooie club die mij interesseert, maar er zijn nog andere clubs. Neen, het is nog niet beslist of ik in januari vertrek en ik blijf me gewoon 200 procent geven voor Anderlecht. Het deed vooral deugd om opnieuw in de Champions League te voetballen. Ik wist al langer dat ik dit niveau aankon, maar helaas kon ik niet scoren. Als ik dezelfde kans had gehad als Biglia, dan had ik niet getwijfeld.' (lacht)

In San Siro werd Mbokani vergezeld door zijn makelaar Fabio Baglio, zijn vrouw Marlène en zijn schoonzus Lily. ‘Het geeft mij kracht als ik weet dat zij in het stadion zijn', vervolgde hij. ‘Ik heb me echt uit de naad gewerkt voor de ploeg en de duels met mijn bewaker Mexes waren intensief. Zijn noppen staan nog altijd in mijn borstkas. Hij speelde hard, maar niet altijd even intelligent. Het is jammer dat de ref niet al zijn overtredingen affloot. Het niveau van Milan viel me eerlijk gezegd wel wat tegen. We hadden kunnen scoren, maar met één punt zijn we ook op goeie weg om derde of zelfs tweede te worden. We hebben getoond dat we onze plaats in deze Champions League verdienen.'

Lees het volledige interview in Het Nieuwsblad van donderdag 20 september.

Meest Gelezen Sport

ENKEL VOOR ABONNEES