Lier zoekt permanente huurder voor het Spui

Lier -

Het stadsbestuur van Lier gaat op zoek naar een erkende vereniging die het Spui wil huren en de (onder)verhuur op zich wil nemen.

Het Spui werd enkele jaren geleden grondig gerenoveerd, maar het stadsbestuur wil dat het intensiever gebruikt wordt en zoekt daarom een huurder.

Drie jaar geleden maakte de stad nog heel wat kosten - zo'n 40.000 euro - om de infrastructuur van het Spui te verbeteren als ruimte voor tentoonstellingen of optredens. Zo werd de elektriciteit verzwaard, een kitchenette en sanitaire ruimte met gehandicaptentoilet ingericht, maar desondanks raakte het Spui amper verhuurd.

Geïnteresseerde verenigingen moeten rekening houden met een aantal voorwaarden: naast een maandelijkse huurprijs van 200 euro betaalt de vereniging zelf de nutsvoorzieningen. De huurder stelt de locatie ter beschikking aan derden volgens de tarieven die de stad hanteert. De helft van de huuropbrengsten moeten doorgestort worden aan de stad. Verenigingen die op deze oproep willen ingaan, laten dit voor zondag 30 september weten aan het schepencollege. Ze moeten ook aangeven met welke andere gebruikers (verenigingen of particulieren) ze zullen samenwerken. De beoordeling gebeurt immers op basis van deze geplande samenwerkingen. Meer info via 03-480.52.51 of verhuurinfrastructuur@lier.be.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio