Gianni Meersman: 'Wie Gilbert klopt, is wereldkampioen'

Gianni Meersman: 'Wie Gilbert klopt, is wereldkampioen'

Foto: PHOTOPRESS.BE

Voor Gianni Meersman is Philippe Gilbert zondag de te kloppen man in de wegrit bij de mannen op het WK wielrennen in het Nederlandse Valkenburg. 'Wie kan daar beter over oordelen dan ik? In de Vuelta zat ik zowel bij zijn ritoverwinning in Barcelona als bij die in La Lastrilla op de eerste rij. Wie Gilbert klopt, is wereldkampioen. Zo simpel is het voor mij', klonk het donderdag bij de 27-jarige Meersman.

'Voor zo iemand wil ik me zondag echt uit de naad rijden. Ik ben sterk uit de Vuelta gekomen en voel me nog fris genoeg. Na de Ronde van Spanje heb ik geen koersen meer gereden. Dat voelde ik wel een beetje aan als een tekortkoming, maar de doorgedreven trainingen van woensdag en donderdag met de ploeg hebben me deugd gedaan. Ik hoop zondag op een mooie beloning voor mijn sterk seizoen', aldus Meersman, drie dagen voor zijn eerste WK bij de profs.

'Seizoen kan niet meer stuk'

De 27-jarige renner van Lotto-Belisol presteert al sinds het seizoensbegin op topniveau.

'Mijn seizoen kan niet meer stuk. Ik begon sterk met ritoverwinningen in de Ronde van de Algarve en in Parijs-Nice. Daarna kende ik tegenslag met een breuk aan het handwortelbeentje en de elleboog in de Giro, maar wist me daarna sterk te herpakken met net geen eindoverwinning in de Ronde van Wallonië, een derde plaats in de Clasica San Sebastian en een reeks ereplaatsen in de Ronde van Spanje.'

Corrigeer