Yoghurtijs

Yoghurtijs

Foto: heikki verdurme

Claudia kookt met een hart voor seizoensproducten van eigen bodem. Met haar stap-voor-staprecepten en extra tips kan echt iedereen aan de slag.

Nagerecht
Nodig

- 800 g Griekse yoghurt
- 150 g suiker
- 2 dl melk
- 40 g melkpoeder
- 1 vanillestok
- 1 granaatappel
- 200 g verse frambozen
- 50 g gehakte pistachenoten
- enkele el ahornsiroop

Bereiding
- Doe de yoghurt in een neteldoek en hang hem 's nachts in een zeef in de koelkast.
- Knijp goed uit. Breng ondertussen de melk aan de kook met de suiker, melkpoeder en het schraapsel van de vanillestok.
- Laat afkoelen en meng met de uitgelekte yoghurt. Draai af in de ijsmachine.
- Serveer met granaatappelpitjes, framboos, pistache en een lepel siroop.

Meer recepten van Claudia Allemeersch op Zesta.be

Niet te missen