Topfavoriete Marianne Vos ook op WK onklopbaar

De Nederlandse Marianne Vos heeft op grootse wijze het WK wielrennen bij de vrouwen gewonnen. De Olympische kampioene reed voor eigen volk de tegenstand simpelweg in de vernieling op de Cauberg.

De Nederlandse topfavoriete was duidelijk de sterkste vrouw in koers en had aan de aankomst na 129 km tien seconden voorsprong op de Australische Rachel Neylan. Het brons ging naar de Italiaanse Elisa Longho Borghini, die achttien seconden na ’Vosje’ over de streep bolde.

Voor de 25-jarige Vos was het voor eigen volk haar tweedee wereldtitel bij de eliterensters, na die van 2006. De voorbije vijf edities was ze steeds goed voor de zilveren plak. Op de erelijst volgt ze de Italiaanse Giorgia Bronzini op.

De Brabantse beleefde een ongekend goed jaar waarin ze ook wereldkampioene veldrijden werd, de wereldbeker won op de weg en zegevierde in de olympische wegrace.

Jessie Daams kwam als eerste landgenote over de streep, zij werd zeventiende op 4:37. Liesbet De Vocht kwam in dezelfde tijd als achttiende over de streep. Sofie De Vuyst (+ 4:58) werd 40e, Kelly Druyts (+ 4:58) 41e en Annelies Van Doorslaer (+ 4:48) 43e. Evelyn Arys (+ 6:04) finishte als 76e, Kaat Hannes gaf op.

Meest Gelezen Sport

ENKEL VOOR ABONNEES