Anderlecht verpulvert Brugge en is herfstkampioen

Anderlecht verpulvert Brugge en is herfstkampioen

RSCA mag vieren Foto: BELGA

Anderlecht heeft Club Brugge een erg zware 6-1-nederlaag toegediend. Paars-wit speelde met vlot combinatievoetbal een zwak verdedigend Club Brugge van de mat. Anderlecht is dankzij deze zege herfstkampioen.

In de eerste helft werd het spelbeeld al snel duidelijk: Anderlecht koos voor aanvallend combinatievoetbal, terwijl Club Brugge de thuisploeg probeerde op te vangen met een compact blok. De plannen van Club Brugge konden na twintig minuten al in de vuilbak want Bruno tekende voor de 1-0. Vanaf dan ging het snel want tien minuten later lukte Mbokani de 2-0 na een gelukje. Vijf minuten voor rust zette Jovanovic al de 3-0 op het bord. De Serviër zette een penalty om, de eerste keer dat Anderlecht daarin slaagde dit seizoen.

Na rust ging Club Brugge hoger storen maar het schot van Lestienne ging naast. In de 54ste minuut kon Club Brugge alle hoop laten varen want Klestjan zette op aangeven van Jovanovic al de 4-0 op het bord. Even later konden de bezoekers dan toch eens een vlotte aanval op poten zetten en dat resulteerde in de eerredder van Lestienne: 4-1.

Belegering op Wapenstilstand

Dat was het sein voor Anderlecht om opnieuw door te drukken. Bruno, Gillet en Biglia belegerden het doel van Kujovic, maar de pogingen strandden op de paal of naast.

Vier minuten voor tijd was het dan toch opnieuw raak voor Paars-wit. Figueras duwde Praet neer in de zestien en scheidsrechter Wouters wees opnieuw naar de stip. Dit keer zette Biglia zich achter de bal en ook de Argentijn miste niet: 5-1. Nog was de kelk niet leeg voor Blauw-zwart, want ver in de blessuretijd pikte ook Dennis Praet zijn doelpuntje mee en zette daarmee de 6-1-eindstand op het bord.

Anderlecht kroont zich met deze overwinning tot herfstkampioen, terwijl Club Brugge al op negen punten volgt en zich dringend moet herpakken.

Doelpunten:

1-0 Bruno 22’

2-0 Mbokani 33’

3-0 Jovanovic 42’ (p)

4-0 Kljestan 54’

4-1 Lestienne 59’

5-1 Biglia 86’ (p)

6-1 Praet 92’

Meest Gelezen Sport

ENKEL VOOR ABONNEES