Expo rond kerststallen in Egemse kerk

Expo rond kerststallen in Egemse kerk

Priester Sabbe en de Egemse kerkraad zoeken tientallen kerststallen voor hun tentoonstelling. Foto: rdh

Egem -

Priester Marnix Sabbe en de kerkfabriek van Egem willen tijdens de kerstperiode hun dorp en kerk eens in de kijker zetten, omdat dat volgens hen net iets te weinig gebeurt.

Zo net voor de Kerst koos de kerkraad een passend thema. Op 8, 9, 15 en 16 december organiseren ze een tentoonstelling van kerststallen in de kerk. Her en der zullen enkele tientallen kerststallen uitgestald worden.

‘Een kerststal is een decoratief artikel dat door heel veel mensen gekoesterd wordt', meent priester Marnix Sabbe. ‘Elk jaar opnieuw worden de stal en de beeldjes heel secuur uit de doos gehaald door de vader van de familie, die vaak als kind nog met de beeldjes heeft gespeeld.'

Kerststallen gezocht

Maar om zo'n tentoonstelling uit te bouwen, heeft de kerkraad natuurlijk veel kerststallen nodig. Daarom doet ze een oproep aan alle inwoners van Egem om hun opmerkelijke, grote, kleine of zelfs gewone kerststal binnen te brengen op zaterdag 1 december en op zondagvoormiddag 2 december. De tentoonstelling zelf zal tijdens de twee weekends gratis te bezichtigen zijn.

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio