Sterrenchef Johan Segers verdedigt streekproducten

Sterrenchef Johan Segers verdedigt streekproducten

Johan Segers geeft kookdemonstraties. Foto: Jimmy Kets

Roeselare -

Het Salon voor Land- en Tuinbouw trekt dit jaar ook de culinaire kaart. Zo geeft chef Johan Segers van de Antwerpse sterrenzaak 't Fornuis twee kookdemonstraties op zowel zaterdag als zondag. De sterrenchef neemt zondag ook deel aan een debat rond landbouwethiek en streekproducten.

Salonburger

Het salon krijgt ook een eigen hamburger met ingrediënten eigen aan de streek. De Salonburger is een creatie van Amuza waarbij de Reo-veiling voor de groentjes zorgt, Brugge Kaas voor een smeltende kaas, Rodenbach voor een dressing en de Stadense hoeveslagerij Fenix voor het vlees.

In de aanloop naar het salon loopt op de digitale kookzender Njam een reportagereeks over Groe(n)tjes uit Roeselare , het thema van de beurs. Daarin profileren stad en streek zich als voedingsregio bij uitstek. De reeks van vier reportages toont het traject dat groenten volgen van op de akker grond van de boer tot in de mond van de consument.

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio