Sammy Ronsse opent kapsalon Prestige in oud stationsgebouw

Stationsgebouw Asper wordt trendy kapsalon

Sammy Ronsse toost met zijn mama en medewerksters op het succes van het nieuwe kapsalon Prestige.

Foto: gpp

Gavere/Zingem -

Kapper Sammy Ronsse uit Zingem liet het oud stationsgebouw Asper-Gavere verbouwen tot een kapsalon met erboven twee appartementen. Wie zijn of haar kopje laat kappen, hoort minstens een of twee treinen voorbijkomen langs het oude perron aan het kapsalon.

Het laatste treinbiljet werd op 30 juni 2005 gemaakt in het stationsloket in ‘Asperstatie', erna sloot Hubert Pluym uit Asper definitief de deuren van het stationsgebouw. Het oude gebouw in de Stationsstraat heeft nu een nieuwe bestemming gekregen en werd een trendy kapsalon met de naam Prestige.

Tot zelfs de luifel over het vroegere perron werd behouden en gerenoveerd om het vroegere uitzicht te behouden voor alle voorbijgangers en treinreizigers richting Gent of Oudenaarde. ‘Toen het station te koop kwam te staan, heb ik niet geaarzeld om een bod te doen', vertelt een trotse Sammy Ronsse (34).

Fan van luifel

‘Er bleven uiteindelijk maar twee kandidaat-kopers over. Ik vond het al jaren een prachtig gebouw en viel ook voor de luifel aan de kant van de sporen. Daarom wou ik die zeker behouden. Mijn kapsalon Prestige ligt slechts enkele honderden meters van mijn vroeger kapsalon in de Stationsstraat, dat ik al tien jaar uitbaatte. Mijn ouders overtuigden me om er vol voor te gaan. De buitenmuren zijn blijven staan, hoewel het stationsgebouw geen beschermd gebouw is. Ze werden gezandstraald zodat de gevels er opnieuw mooi uitzien.'

Treinen kijken

Wie nu de trein wil nemen richting Gent of Oudenaarde kan er altijd mooi gekapt uitzien als je vooraf in het kapsalon Prestige passeert. ‘Ik heb ook een pak klanten uit Gent, die al jaren naar mijn kapsalon komen', gaat Sammy verder.

Wie nu in Gent zegt aan zijn vrienden ‘ik ga naar de kapper met de trein' vertelt geen leugen of grapje meer.

Op het gelijkvloers van het hedendaagse en trendy kapsalon kan elke bezoeker eens naar buiten kijken om de treinen te zien en horen voorbijkomen.

Het concept van gerenommeerd architect Wouter Callebaut mag gezien worden. Hij deed ook de renovatie van onder meer de Vooruit in Gent en de zoo in Antwerpen. ‘Ik omringde mij voor dit project met goede mensen zoals de architect en de aannemer Geert Moerman uit Zingem', zegt Sammy met glinsterende ogen.

‘Zij hadden oog voor detail en zin voor behoud van de stijl. We hebben het vroegere stationsgebouw in zijn waarde gelaten en terug mooi gemaakt. Ik ben fier op de realisatie, die een prachtige herstart is na al tien jaar een kapsalon gehad te hebben.'

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio